Biografie

Op negenjarige leeftijd raakte ik gefascineerd door de harp. Al gauw startte ik met harples in de academie van Sint-Job-in-‘t-Goor bij Isabelle Matthyssens en Aurélie Guerreiro Viegas. In 2015 behaalde ik mijn masterdiploma harp en het pedagogisch diploma in de klas van Lieve Robbroeckx aan LUCA School of Arts, campus Lemmensinstituut.

Sinds de start van mijn carrière als professioneel harpiste neem ik graag elke uitdaging aan.

Reeds enkele jaren ben ik actief als lerares harp en groepsmusiceren in het deeltijds kunstonderwijs.
– Academie Beringen – 2015
– Academie Gooik – 2017
– Akademie voor Muzische Kunsten te Meise – 2016
– Academie Hamme – 2020
Ook voor privéles harp kan je bij mij terecht.

In 2019 richtte ik samen met enkele collega-harpisten “Harppunt” op met als doel een nieuw harpplatform te creëren. Harppunt verbindt harpisten, leerkrachten en liefhebbers en organiseert evenementen, workshops en bijeenkomsten. Breng zeker een bezoekje aan de website!

Als soliste volgde ik masterclasses bij gerenommeerde harpisten o.m. bij Isabelle Perrin (Frankrijk), Manja Smits (Nederland), Natalia Shameyeva (Rusland) en Skaila Kanga (India/VK). Tijdens mijn studies aan het Lemmensinstituut ging ik enkele maanden op erasmus naar Birmingham. Hier volgde ik les bij Catherine White aan het ‘Birmingham University Conservatoire’ en speelde er orkestwerk o.l.v. Michael Seal (UK).
Ook de interesse voor kamermuziek is sterk aanwezig. In verscheidene bezettingen heeft Marijke al tal van huiskamerconcertjes, benefietconcerten en recepties op haar palmares staan. Marijke speelde het concerto in Bes van Händel met het kamerorkest Stringendo.
Op dit moment werk ik aan een nieuw kamermuziekproject..